word wie je bent!

Bij Eigenwijs Counseling gaat het over jou.

Bij Eigenwijs Counseling gaat het om jou. En in jou herken ik een samenspel van ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.  Elementen die continu in wisselwerking met elkaar zijn en die elkaar kunnen versterken of verzwakken. Eigenwijs Counseling werkt met jou aan worden wie je bent zodat je het beste uit je zelf kunt halen.

ontmoeten

Kom je jezelf tegen? Of ben je jezelf kwijt? Het is allebei niet fijn en je hebt er geen grip op. Jezelf ontmoeten is iets heel anders.

Jezelf ontmoeten gaat juist over zo dicht mogelijk bij jezelf komen. Beter naar jezelf leren luisteren, zodat je in staat bent om zelf keuzes te maken, sterk in je schoenen te staan en blij te zijn met wie je bent en wat je doet.

Jouw eerste ontmoeting met mij gaat daar al over. Voel je een klik? Bingo! Trouwens dat geldt ook voor mij. Want alleen als we allebei het gevoel hebben dat het klikt én het idee hebben dat ik iets voor je kan betekenen dan gaan we op ontdekkingsreis.

ontdekken

Angstig, onzeker, boos, niet lekker in je vel? Gevoelens waar je niet verder mee komt en die energie vreten. Totdat je ontdekt dat je daar iets mee kunt.

Door te ontdekken wat jouw gevoelens te betekenen hebben – wat ze je als het ware willen vertellen – verandert je kijk op de situatie. Jouw ervaring (ver)telt en jouw inzichten helpen je te ontdekken wat het precies is wat jou afremt of juist verder helpt. Je hebt je eigen wijsheid in pacht.

Ik maak samen met jou van ontdekken een belevenis; een lach, een traan en … de opmaat naar verandering. Want we kunnen het er eindeloos over hebben. Maar wat als je anders over je situatie gaat denken en daar daadwerkelijk naar gaat handelen? Enig idee hoe je je dan voelt en wat dat teweeg brengt?

ontwikkelen

Ja, maar zo ben ik nou toch eenmaal? Dat klopt! Of toch niet? Want je kunt je ontwikkelen en worden wie je bent!

Je durft je kwaliteiten aan te spreken en daarmee patronen te doorbreken. Omdat je er bij voorbeeld van overtuigd bent dat iets niet op de eerste plaats een probleem is maar vooral een uitdaging. Je weet dat je het in je hebt en dat het er (eindelijk) uit mag komen.

Ik richt mij op ontwikkeling met een duurzaam en veerkrachtig karakter. Geen ‘jojo-effect’ maar een bij jou passende stijl om in het leven te staan, waarbij je verwachtingsvol kunt uitkijken naar wat gaat komen.