particulieren

Elk mens is uniek. Jij bent uniek.
 

Elk mens is uniek. Jij bent uniek. Daarom geen standaard aanpak. Ik luister naar je en stel vragen. Ik zet je aan het denken, voelen en doen. Mijn begeleiding richt zich op jouw ervaring en inzicht. Er ontstaat ruimte voor keuze, jouw keuze.

 

werkwijze

De eerste stap is een kennismakingsgesprek. Belangrijk is dat het klikt tussen ons en dat wij van elkaar weten wat onze verwachtingen zijn. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en duurt maximaal een half uur. Er worden geen kosten voor in rekening gebracht.

Kies je vervolgens voor counseling dan beginnen we met een uitgebreide intake. Hierin krijgen we helder waar je tegenaan loopt en wat je leerdoelen zijn. Je bepaalt zelf steeds of en wanneer een volgende counselingsessie plaatsvindt. De ervaring leert dat mensen gemiddeld 5 tot 7 sessies nodig hebben. Een sessie duurt 1,5 à 2 uur.

Meer weten? Bel of mail mij gerust!

methodieken

In mijn counseling hanteer ik methodieken zoals NLP, Sociaal Panorama, IEMT, Voice Dialogue, BML en Ericksoniaanse hypnose, Hierbij maak ik onder meer gebruik van gesprekstechnieken, metaforen, fysieke oefeningen, visualisaties en trance. Kenmerkend is mijn praktische en ervaringsgerichte manier van werken.

Mijn begeleiding valt onder de noemer Integrale Therapie en wat ik doe wordt officieel aangemerkt als ‘overige psychosociale therapie’. In de Zorgwijzer vind je een overzicht van de voorwaarden en vergoedingen door de diverse zorgverzekeraars. Met mijn lidmaatschap van beroepsvereniging VIV en koepelvereniging RBCZ komen mijn werkzaamheden bij relatief veel zorgverzekeraars voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking.

Klik hier voor een totaaloverzicht van de vergoedingen door zorgverzekeraars voor Integrale Therapie.

Omdat iedere zorgverzekeraar zijn eigen voorwaarden hanteert, adviseer ik je bij jouw zorgverzekeraar na te vragen of de factuur van je behandeling wordt vergoed. Uiteraard is de vergoeding en de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de door jou afgesloten aanvullende verzekering voor complementaire/alternatieve zorg.

Hoewel het woord ‘counseling’ in mijn praktijknaam zit, wordt mijn begeleiding officieel als ‘overige psychosociale therapie’ aangemerkt. Goed om te weten omdat ‘counseling’ namelijk niet wordt vergoed.

Relevante gegevens voor de zorgverzekeraar:

 

Kennismaking: gratis, half uur

Losse sessies: 85 euro per uur vrijgesteld van BTW

Betaling; binnen 14 dagen na factuurdatum

Eigenwijs Counseling werkt met de betalingsvoorwaarden van Medicas

De gesprekken met Paula hebben mij geholpen op een andere manier naar situaties te kijken en meer inzicht te krijgen. Op een respectvolle manier confronterend en met een goede dosis humor!
Henny

Paula heeft mij op haar geheel eigen wijze geholpen snel inzicht te krijgen in wat mij heeft belemmerd mezelf te zijn. Lichtvoetig, vol zelfvertrouwen en met een opgeruimd hoofd ga je bij Paula weg! Ik kan het aanbevelen, als je ergens mee worstelt, samen met Paula op ontdekkingstocht te gaan.
IdH

Paula brengt op een integere wijze, met kennis en inlevingsvermogen, lucht in de problematiek. Hierdoor ben ik in staat om de dingen anders te zien en te ervaren, het probleem los te laten en voel ik me na afloop rustig en in mijn kracht staan.
Petra