'Dicht Bij Mij' is de gedichtenbundel van Paula Sprenkels-Bontje. Het zijn gedichtjes die raken.
Op 15 februari 2022 was ik te gast bij Omroep Flevoland. Klik op onderstaande foto om het gesprek met Odeke en Jeroen te bekijken en te beluisteren.

Over mijn dichtbundel

Het kwam spontaan en aan!

Ik vind het leuk om met taal te spelen. Vooral in mijn werk als coach is het kiezen van de juiste woorden essentieel. Net zo essentieel als de taal van het ongezegde, van de beweging, van het gebaar.

Sinds het overlijden van mijn moeder in 2019 ben ik gedichtjes gaan schrijven. Dit kwam spontaan en aan! Bij mijzelf, mijn dierbaren, bij cliënten en collega’s.

In juli 2021 werd ik geconfronteerd met mijn eigen levenseinde. Dit maakte dat ik de aanmoedigingen om mijn gedichtjes te gaan bundelen ter harte nam. Het laatste gedichtje in deze bundel is het eerste na het nieuws van de oncoloog. Mijn wens is dat dit tevens het eerste gedichtje zal zijn van een mooie en verrijkende reis! Reis je mee?

Specificaties
Uitvoering: paperback • 218 pagina’s • 12 full colour afbeeldingen van Individuart.nl • Formaat: 135 x 195 mm. • Dikte: circa 15 mm • Gewicht: circa 300 gr.

  • Prijs:  € 21,50
  • Direct leverbaar; vandaag vóór 16:00 uur bij mij besteld, vandaag verstuurd

Benieuwd naar mijn gedichtjes?
Onderaan deze pagina deel ik er drie.

(Nog meer) boeken bestellen?
Wil je mijn (gesigneerde) gedichtenbundel bestellen? Stuur dan een mailtje aan paula@eigenwijs-counseling.nl en ik stuur je een bericht terug.

‘Dicht Bij Mij’ op tournee!

GEDICHTJES VOORDRAGEN

Ik vind het heerlijk om gedichtjes voor te dragen. Ben je benieuwd of dit kan bijdragen aan de beleving van jouw organisatie en/of evenement, neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Eerder was ik te gast bij Tergooi Ziekenhuizen en bij een herdenkingsbijeenkomst in Het Luierpark in Almere.

Verder was ik te gast bij The Readshop en Stumpel in Almere, Libris Voorhoeve en Bruna in Hilversum, Libris Van de Ven in Soest, Boekhandel Osinga in Nunspeet, Stumpel in Alkmaar, Boekhandel Jacques Baas in Driebergen, Boekhandel Stevens in Hoofddorp, Boekhandel Riemer in Amersfoort, Voster Boekverkopers in Dronten, Bilthovense Boekhandel in Bilthoven.


Ik duik
De diepte in
Naar het wonder
Ademloos
Kleur en kracht
Ik laat onberoerd
In licht
Zou het donkeren
Van essentie
Ontdaan
Nu kan het roeren
Ontroeren
Kan weten
Bestaan

In het oog

Van de orkaan

Verstommen

Geluiden

Vindt ruis

Rust

Terwijl het buiten

Blijft razen

Dromen

Verdwalen

Is binnen

De plek waar

Gemoederen

Gesust

Gek word ik

Al die losse eindjes

Ik sta erbij

Kijk ernaar

Maar als ik

Naar het midden ga

Alles knoop

Aan elkaar

Dan ben ik in mijn element

Ik weef vlecht verbind

Zodat

Wat valt

Mijn vangnet vindt